Vrijwilliger worden

Binnen Nautilus/LGSV werken vrijwilligers en deskundige begeleiders om samen – voornamelijk bij het zwemmen – onze gehandicapte sporters zoveel mogelijk te begeleiden. Momenteel zijn er zo’n 25 mensen die in hun vrije tijd een steentje bijdragen aan Nautilus/LGSV. Zij zijn ons gezicht naar de sporters. Zonder deze steunpilaren zou onze vereniging niet de mogelijkheden kunnen bieden aan mensen met een beperking om te kunnen genieten van het sporten. Daarom zijn wij altijd op zoek naar nog meer vrijwilligers voor zowel bestuurlijke functies als voor uitvoerende taken.

Vrijwilligerswerk bij LGSV

Vrijwilligersfuncties

Er zijn verschillende manieren om als vrijwilliger actief te zijn voor LGSV: als bestuurder, maar ook als begeleider, voornamelijk voor de zwemmers met een beperking. Dat kan als hulpverlener langs de rand van het bad om de zwemmers – al dan niet via een badlift – in het water te helpen. Maar ook om hulp te bieden als begeleider in het water. In veel gevallen gaat het om een één op één begeleiding van een zwemmer in het water. Dat vraagt om heel veel vrijwilligershanden. Alle hulp is daarbij welkom.
Wat iemand precies kan doen hangt af van belangstelling, beschikbare tijd, maar ook van kennis en vaardigheden.

Vrijwilligerswerk loont

Vrijwilligerswerk bij LGSV biedt de gelegenheid om mensen met een beperking de helpende hand te bieden. U wordt daardoor lid van een gezellige, sociale vereniging. Het werk is onbetaald, maar natuurlijk worden reis- en onkosten vergoed. Daarnaast is de dankbaarheid van de sporters hetgeen u als beloning krijgt. Zij beleven – naast dat men beweegt en sport – ook veel plezier aan het samenzijn en men helpt elkaar daar waar het kan.

Actuele vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers op moment hebben wij een tweetal vacatures:

Gastheer/Gastvrouw

Bestuurslid

Vrijwilliger